Kokį daugiafunkcinį puodą rinktis?

Kai virtuvė maža, o ir laiko sukiotis aplink puodus nėra, reiktų pasvarstyti apie daugiafunkcinio puodo įsigijimą. Toks prietaisas labai palengvintų maisto gaminimą ir neužimtų daug vietos. Papasakosime daugiau apie taip, kaip išsirinkti daugiafunkcinį puodą, kuris labiausiai atitinka jūsų poreikius.

Kaip veikia daugiafunkcinis puodas

Kad geriau suprastumėte multifunkcinio puodo galimybes, reiktų žinoti, kaip jis veikia. Daugiafunkcinios puodas yra elektroninis greitpuodis – tai į specialų elektrinį šildytuvą įleidžiamas puodas su sandariai uždaromu dangčiu. Specialus šildytuvas puodą šildo iš apačios ir šonų, o kai kurie modeliai net ir iš viršaus. Taigi šiluma tolygiai pasiskirsto iš visų pusių. Dėl šios priežasties maistas daugiafunkciniame puode ruošiamas kur kas greičiau.
Į multifunkcinį puodą yra įmontuoti specialūs šilumos, slėgio davikliai, todėl nesudėtinga puodą užprogramuoti tam tikrų patiekalų paruošimui, pavyzdžiui, košei ar troškiniui. Puodas prisvyla retai, tačiau jis lengvai išvalomas, reikia tik įpilti vandens ir įjungti ruošimo garuose funkciją keletui minučių.
Kadangi viskas valdoma elektroniniu būdu, puodas turi labai daug patiekalų gaminimo funkcijų. Kai kurie modeliai jų turi net kelias dešimtis.

Daugiafunkcinio puodo programos

Daugiafunkcinį puodą rinktis reiktų pagal maisto gaminimo įpročius ir realius poreikius. Jei šeima rytais valgo sveikuolišką košę, reiktų ieškoti daugiafunkcinio puodo su tokia funkcija. Tiesa, košių funkciją turi visi tokie puodai be išimties. Bet košė košei nelygu. Grikiai, ryžiai, soros ir kitos kruopos kartais verdamos be pieno, kad būtų birios. Dėl to reikalinga speciali funkcija biriems produktams virti.
Viena iš pagrindinių funkcijų, kuri būdinga multifunkciniams puodams yra daržovių ir mėsos virimas garuose. Kartais net pridedami specialūs įdėklai, kad vienu metu būtų galima virti keletą produktų vienu metu.
Kitos populiarios funkcijos yra troškinimas. Daržovių ir mėsos troškinimas kartais skiriasi.

Virimo programa yra be abejo populiariausia. Ji naudojama visoms sriuboms virti, taip pat bulvėms, mėsai, žuviai ir kitiems produktams.

Kepimo programa taip pat sutinkama visuose multifunkciniuose puoduose. Ji skirta mėsai ir žuviai kepti, ruošti įvairias užkepėles.

Dar viena populiari programa – maisto pašildymas. Dedate puodą iš šaldytuvo į jo pagrindą ir greitai pašildote sriubą ar kitus patiekalus. Aišku, taip galima ir atšildyti sušaldytus produktus, bet dažniausiai tam yra atskira programa.

Daugiafunkcinis puodas nėra mikrobangų krosnelė, todėl maisto produktams niekaip nekenkia.

Atidėtas veikimas – viena reikalingiausių programų, kuri yra beveik visuose modeliuose. Galima nustatyti puodo įsijungimą po tam tikro laiko. Ši funkcija naudinga ruošiant maistą vakarui. Pavyzdžiui, ryte sudedate produktus troškiniui, nustatote programą ir nustatote, kad maistą pradėtų ruošti po 10 valandų (jei užstatote 7 ryto, puodas pats įsijungs 5 vakaro, prieš grįžtant namo). Tokiu būdu sutaupoma nemažai laiko. Kai kurie modeliai jau turi ir Wi-Fi imtuvus, todėl juos galima valdyti naudojant specialias programėles telefonu. Aišku, jie turi būti prijungti prie elektros.

Daugiafunkciniai puodai turi dar daugiau programų, kurios skirtos tam tikrų produktų ruošimui. Pavyzdžiui, makaronams virti, jogurtui ruošti. Brangesni modeliai su daugiau programų gali turėti net tokias funkcijas kaip duonos tešlos kildinimas. Taip, juose galima ruošti tešlą naminei duonai, nors elektrinės duonkepės yra atskiri prietaisai. Norite fondiu patiekalų? Kai kurie modeliai turi tokią funkciją. Turite naminio pieno ir norite greitai pasidaryti varškės?

Be problemų, daugiafunkcinis puodas tai irgi gali. Kaip ir išvirti želė ar buljoną. Visa tai yra tik kelios iš dešimčių funkcijų, kurios gali būti naudingos ir reikalingos jūsų šeimai.

Dydis ir galia

Kai jau išsirenkate, kokių funkcijų reikia jūsų šeimos maisto gamybos procesams palengvinti, reiktų nepamiršti ir kitų svarbių parametrų – dydžio ir galios.

Multifunkcinio puodo dydis matuojamas litrais. Populiariausi modeliai turi 4-5 litrų talpos puodus, tačiau galima rasti ir 6 litrų. Kiek litrų reikia jūsų šeimai? Skaičiavimas labai paprastas – suaugęs žmogus suvalgo mažiausiai 1 litrą skanios su meile paruoštos sriubos. Jei šeimoje yra 4-5 asmenys, turėtų laisvai pakakti 5 litrų talpos puodo. Jei šeimoje yra mažiau asmenų, tokio didelio puodo nereikia.

Paprastai apie galią ir energijos sunaudojimą kalbame visur panašiai – galingesnis prietaisas greičiau sušyla, greičiau atlieka jam pavestas užduotis, todėl patariama rinktis galingesnį. Daugiafunkcinių puodų atveju šis principas nebetinka! Maistas yra ruošiamas tam tikrą laiką, taigi nesvarbu, kokia bus galia – sriubą ar košę virsite nustatytas 15 minučių. Didesnė galia gali pravesti pašildant puodą prieš maisto gaminimo programos įjungimą. Dėl to rekomenduojame rinktis 800-900 vatų galios prietaisus. Didesnė galia gali būti naudojama nelabai ekonomiškai. Mažesnė galia lems tai, kad bendras maisto gaminimo laikas bus pakankamai ilgas, tad nebeliks ir poreikio konkuruoti su tradiciniais puodais.

Dar svarbu pasiskaityti puodų technines charakteristikas ir susipažinti su specialiais priedais, kurie pridedami įsigyjant naują daugiafunkcinį puodą. Tai dažniausiai būna specialūs indeliai jogurtui, matavimo puodelis, šaukštas, dėklas garuose verdamiems produktams ir t.t. Kai kurie gamintojai dar atskirai parduoda silikoninius puodo dangčius, kad juos būtų galima saugiai įdėti į šaldytuvą su jau paruoštu ir atvėsintu maistu.

Daugiafunkcinis puodas yra itin geras sprendimas mažoms virtuvėms, kur montuojama dviejų ar net vienoskaitvietės kaitlentė. Aišku, puodą galima pasiimti ir į kelionę, tad puikiu maistu džiaugsitės ir namelyje prie jūros. Daugiafunkcinio puodo kaina nėra labai didelė – nuo 50 iki 120 eurų.

Išsirinkite daugiafunkcinį puodą jau dabar ->>>