Prekių katalogas

Kaip išsirinkti skrudintuvą?

Įsivaizduokite jeigu rytą pradėtumėte ne tik su karštu kavos ar mėgstamos arbatos puodeliu, bet ir karštu garuojančiu skrebučiu, su kurio galėtumėte pasigaminti gardžiausią sumuštinį ar užsitepti mėgstamo džemo, skamba skaniai, tiesa? Skrebučius galite pasikepti ir orkaitėje ar keptuvėje, tačiau tai atims kur kas daugiau laiko bei elektros sąnaudų. Būtent pas daugelį virtuvėje sutinkamas skrudintuvas laikomas vienu patogiausių ir kompaktiškiausių įrenginių, skirtų skrudinti įvairius duonos gaminius bei mėgautis gardžiausiais patiekalais su skrebučiu. Skamba skaniai? Tuomet nieko nelaukite ir išsirinkite skrudintuvą jau dabar, bet prieš tai, pateikiame patarimus, kuriuos perskaičius išsirinkti skrudintuvą bus kur paprasčiau ir lengviau.

Skrudintuvų tipai:

2 dalių skrudintuvai skirti duonos gaminiams – tokie skrudintuvai turi 2 riekių skrudinimo galimybę, tai patogus pasirinkimas gyvenantiems dviese ar vienam. Šie skrudintuvai turi standartinio dydžio talpą, į kurią tilps įvairūs duonos gaminiai supjaustyti riekelėmis.

4 dalių skrudintuvai – kompaktiškas pasirinkimas šeimoms bei tiems kurie nori vienu kartu pasiskrudinti daugiau nei 2 skrebučius. Kaip ir 2 dalių skrudintuve taip ir šiame yra standartinio dydžio angos skirtos skrudinti įvairius supjaustytus duonos gaminius. Taip pat aktualu ir tai, kad 4 dalių skrudintuvai turi galimybę skrudinti tik 2 riekes, tai patogus pasirinkimas greitam ir nedideliam skrebučių pagaminimui nenaudojant visų 4 angų.

Riestainių skrudintuvai–tokie skrudintuvai turi kur kas platesnes ir didesnes angas todėl tilps ne tik riestainiai, tačiau ir storesnės duonos riekės, bandelės bei kiti kepiniai. Tokie skrudintuvai patogus variantas skrudinti ir mažesnius ir didesnius duonos bei kitus kepinius.

Į kokias savybes reikia atsižvelgti perkant skrudintuvą?

Vienos pagrindinių savybių kurios užtikrins sklandesnį skrudintuvo veikimą ir skrebučių paruošimą:

• Skrudinimo lygio valdymas – atkreipkite dėmesį, kad skrudintuvas turėtų skrudinimo lygio valdymą, tokiu būdu galėsite patys pasirinkti kokio apskrudimo norėsite bei išvengti duonos gaminių per didelio suskrudimo.

• Trupinių padėklas –nepamainoma ir viena iš būtiniausių dalių skrudintuve norint palaikyti švarą ir tvarką namų virtuvėje. Kad skrudintuvėje skrundančios riekės netrupėtų ant stalviršio ar kitos vietos rinkitės skrudintuvą su apačioje esančiu trupinių padėklų, kuriame kaupsis trupiniai, o Jūs nesudėtingai jį galėsite ištraukti ir išvalyti.

• Riekių iškėlimo funkcija – tokia funkcija leidžia iškelti paskrudintą duoną ir ją patogiai išimti nei tos skrudintuvės kurios automatiškai išmeta išskrudusią duoną. Riekių iškėlimo funkcija patogi skrudinant trapesnius, plonesnius bei trumpesnius kepinius.

• Sustabdymo mygtukas – patogi funkcija norintiems anksčiau išimti norimą riekę taip nelaukiant kol pasibaigs visas nustatytas skrudinimo procesas.
Be šių pagrindinių savybių skrudintuvai taip pat turi ir papildomas funkcijas, kurios dažniausiai randamos modernesnėse ir brangesnėse skrudintuvėse:

• Atitirpinimo funkcija –naudinga funkcija norint greitai atsitirpinti šaldiklyje esančias duonos riekeles ar įvairius kepinius: riestainius, bandeles.

• Paveikslėlio išskrudinimo funkcija – tokia funkcija neabejotinai patiks ir nustebins ne tik mažuosius, tokia funkcija leidžia išskrudinti norimą pasirinktą paveikslėlį ant duonos riekės.

• Skrudinimo įsiminimo funkcija – itin patogu funkcija naudojantis skrudintuvu kiekvieną dieną, jos pagalba nereikia kiekvieną kartą nustatinėti skrudinimo rėžimo, o tai padaryti galite vos vieno mygtuko paspaudimu.

• Infraraudonųjų spindulių jutikliai – kontroliuoja temperatūrą, taip pat keraminis šildytuvas neleidžia plisti karšto metalo kvapui kai prietaisas yra įjungtas.

Skrudintuvo priežiūra

Kaip ir kiekvieną virtuvėje esantį įrenginį taip ir skrudintuvą būtina prižiūrėti ir būtent todėl, kad jis turi sąlytį su maistu, kuris linkęs gesti, todėl neišvalytas įrenginys gali pradėti skleisti nemalonius kvapus. Po kiekvieno skrudinimo rekomenduojama išvalyti trupinių talpą, jeigu tokios nėra, atvėsus skrudintuvui jį apverskite ir viduje esantys trupiniai iškris. Skrudintuvo groteles valykite švelnia šluoste, o ne šiurkščia kempinėle, venkite sveikatai kenksmingų ploviklių, groteles puikiai išvalysite ir vandeniu sudrėkinta šluoste.

Ar pasiruošę skaniems pusryčiams su garuojančiu ir tobulai apskrudusiu skrebučiu? Tuomet skrudintuvus galite išsirinkti čia - >>>