Kaip išsirinkti ledų gaminimo aparatą?

Mėgstate ledus ir jiems išleidžiate dešimtis eurų per mėnesį? Laikas pasvarstyti apie ledų gaminimo aparatą. Šiame straipsnyje duosime keletą patarimų, į ką reiktų atkreipti dėmesį renkantis namų ledų gaminimo aparatą. Jie yra kitokie, nei komerciniai, kuriuos naudoja kavinės ir ledainės, todėl reikia atkreipti dėmesį į keletą specifinių funkcijų.

Ar jums tikrai reikalingas ledų gaminimo aparatas?

Jei ledus valgote kartą per savaitę, vargu, ar toks aparatas yra reikalingas – tiesiog įsigykite didesnes ledų pakuotes iš parduotuvės ir taip sutaupysite. Kaip suprantate, iš parduotuvės perkami ledai ekologija ir natūralumu nelabai kvepia. Jei jums reikia tikrai natūralių ledų, tada ledų gaminimo aparatas būtinas. Jums reiks tik grietinėlės ir pieno – saldiklius ir priedus pasirinksite patys pagal skonį ir išmonę.

Jei jūsų šeima didelė ir visi smaližiai, ledų gaminimo aparatas tikrai pravers. Vaikams tikrai patiks namuose gaminami ledai ir jų pagaminimo bei patiekimo procesas.

Kaip ledų gaminimo aparatai veikia

Tai gana nesudėtingi prietaisai. Jie turi kompresorių, kuris šaldo specialų indą. Į tą indą įpilamas pienas ir grietinėlė – pagrindiniai ledų ingredientai. Specialus varikliukas suka maišyklę, kompresorius visa tai šaldo, o elektronika stebi temperatūrą ir nurodo, kada ledai paruošti. Tikrai nieko sudėtingo, tačiau rankiniu būdu ledus sukti labai sudėtingas procesas, kurį šis gana nebrangus prietaisas labai palengvina.

Kaip išsirinkti ledų gaminimo aparatą, kuris gamintų pačius geriausius ledus

Kadangi aparatas nesudėtingas, labai daug specifinių funkcijų neturi. Bet yra keletas dalykų, į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį.

1. Šaldymo indo tipas. Yra dviejų rūšių prietaisai – vienų maišymo indus prieš darant ledus reikia atšaldyti šaldiklyje iki 25-30 laipsnių šalčio. Kitų aparatų indų šaldyti nereikia – jie tai padaro patys. Kurie geriau? Specialistai pataria ledus gaminti šiek tiek pašaldytame inde, nes tada ledo kristalai būna mažesni. Nebent jums reikia šerbeto (šaldytų vaisių sulčių), kuriam didesni ledo kristalai suteikia papildomo skonio magijos. Taigi pasižiūrėkite, kuriuos reikės šaldyti, o kurių ne. Nuo to priklauso ledų paruošimo laikas ir sunaudojamos elektros energijos kiekis, nes nešaldytą indą aparatas prieš tai turi sušaldyti pats, o tik tada pradėti ledų gamybą.

2. Šaldymo indo talpa. Vieni modeliai yra 0,7 litro talpos, kiti – 1,5 litro. Aišku nuo to keičiasi ir kaina, nes didesnis indas kainuoja daugiau, jam reikia daugiau elektros energijos. Kaip žinoti, ar jums pakaks talpos? Labai paprastai – vienu metu žmogus gali suvalgyti 100-250 ml ledų. Jei į puodelį dėsite daugiau, jie tiesiog ištirps nebaigus valgyti. Taigi, jei ledais mėgausitės dviese ar trise – pakaks ir nedidelio prietaiso su 0,7 l talpos maišymo indu. Jei Jūsų šeima 4-6 asmenys, visiškai pakaks ir 1 litro talpos indo. Jei dažnai ateina svečiai ir reikia paruošti didesnį kiekį ledų, ieškokite aparato su 1,5 litro talpos indu. Jo pakaks 10 porcijų ledų. Aišku, tokio didelio aparato kaina bus didesnė, nei mažojo.

3. Viengubas ar dvigubas ledų gaminimo indas. Kaip vienu metu paruošti dviejų skonių ledus? Tai įmanoma, jei turite dvigubų ledų gaminimo indų prietaisus. Viskas juose veikia taip pat, kaip ir modeliuose su vienu indu – gaminant ledus reikia įpilti du skirtingus (arba tokius pačius) ledų „mišinius“. Kadangi indo talpa yra dažniausiai 1 litras, vienu metu jūs pasigaminsite net 2 litrus ledų.

4. Šaldymo rėžimai. Mėgstate minkštus ledus, ar kietus? O gal mėgaujatės šerbetu, natūraliu jogurtu? Kad paruoštumėte skirtingos konsistencijos ledus, jums reikės ledų gaminimo aparato su skirtingais rėžimais. Paprastuose ir nebrangiuose prietaisuose paprastai būna du rėžimai – „minkštas“ ir „kietas“ (soft ir hard angliškai). Jei aparatas sudėtingesnis ir brangesnis, ten greičiausiai bus daugiau rėžimų. Kai kurie modeliai turi jų net 12. Aišku, tiek rėžimų valdyti vien mygtukais būtų sudėtinga, tad tokiuose prietaisuose montuojamas ir LED ekranėlis, kuriame ir atliekamos visos valdymo funkcijos.

5. Ledų paruošimo laikas. Kuo geresnis aparatas, tuo ledus ruošia greičiau. Paprasti ledų gaminimo aparatai ledus gamina apie 50-70 minučių. Dalis laiko gali būti skirta dubens atšaldymui. Brangūs ir galingi ledų gaminimo aparatai ledus gamina daug greičiau – 30-40 minučių. Jie nėra labai imlūs elektros energijai, todėl išlaidų elektrai skaičiuoti nebūtina.

Dar rekomenduojame atkreipti dėmesį, ar pakuotėje yra specialus ledų šaukštas, nes iškrapštyti kietos konsistencijos ledus ne taip jau paprasta. Kai kurie gamintojai papildomai prideda ir nedideles ledų receptų knygeles. Tokiu būdu ledai niekada netaps rutina...

Keletas patarimų gaminant ledus

Jei jau įsigijote ledų gaminimo aparatą, turėkite omenyje keletą dalykų:

• Ledus galima valgyti iš karto, tačiau juos palaikius dar pora valandų šaldiklyje po pagaminimo, skonis dar pagerėja. Taip nutinka dėl ledo kristalų dydžio. Kuo jie mažesni, tuo ledai minkštesni ir švelnesni.
• Jei ketinate ledus valgyti ne iš karto po pagaminimo, prieš dėdami į šaldiklį pasirūpinkite pagardais. Tai gali būti riešutai, uogos, sirupai, medus, javainiai ir t.t. Tada galite dėti į šaldiklį ir valgyti po kelių valandų ar dienų.
• Net jei gamintojas primygtinai nereikalauja šaldyti indo prieš gaminant ledus, vis tiek jį atšaldykite šaldiklyje – sutaupysite laiko.
• Ne visi ledų gaminimo indai yra tinkami tolimesniam naudojimui. Tai reiškia, kad pasiėmę indą negalite iš jo kabinti ledus tiesiog metaliniu šaukštu. Arba tą indą įdėti į šaldiklį ir pabaigti ledus kitą kartą. Pasidomėkite instrukcijoje, ar taip galima daryti.
• Ledų gaminimo aparatai ne visada veikia tyliai, todėl turėkite omenyje, kad galite girdėti ūžimą ir maišyklės keliamus garsus.

Dabar jūsų ledai tikrai bus natūralūs, o gal net visiškai ekologiški, jei įsigysite ekologiškų pieno produktų ir natūralių saldiklių. Skanaus.

Išsirinkite sau labiausiai tinkantį ledų gaminimo aparatą.

Pirkėjų gide galite susipažinkite ir su kitais mūsų naudingais bei praktiškais patarimais, kurie padės išsirinkti Jus dominančią techniką.