Prekių katalogas

Kaip išsirinkti greitpuodį?

Maisto gaminimas, tai viena iš kasdienių veiklų, kuriai dažnu atveju, skiriame nemažai savo laiko. Tam, kad virtuvėje praleistas laikas būtų dar malonesnis, puikiai tam pasitarnaus – greitpuodis. Greitpuodis, tai toks puodas, kuriame maisto produktai apdorojami aukštame slėgyje ir temperatūroje. Įprastai gaminant vanduo įkaista iki 100 C laipsnių, o greitpuodyje temperatūra pakyla aukščiau virimo temperatūros, dėl šios priežasties maistas pagaminamas greičiau – tai yra didžiausias greitpuodžio privalumas. Puode temperatūra labai greitai pakyla, dėl to, nes hermetiškame inde garai lieka viduje taip išlaikant slėgį ir karštį. Dėl to patiekalai gali būti pagaminami greičiau net 3 ar 5 kartus. Gaminant greitpuodyje, taip pat išsaugosite daug naudingų medžiagų maiste. Mėsa, daržovės, uogos išlaiko savo natūralią spalvą ir gardų, sveiką skonį.

Kas svarbu renkantis greitpuodį?

Pagrindiniai faktoriai, į kuriuos svarbu atkreipti dėmesį, kuomet renkatės greitpuodį.

Medžiagiškumas. Greitpuodžiai gali būti iš aliuminio arba aukštos kokybės nerūdijančio plieno. Aliuminiai - patvarūs ir laikui atsparūs. Jų kaina kiek mažesnė, tačiau galimas greitesnis išorinis susidėvėjimas, tad gali nebeatrodyti labai išvaizdžiai. Puodai pagaminti iš nerūdijančio plieno (kurie žymimi skaičiais 18/10), jie nesioksiduoja, tad pagaminto maisto maistinės savybės labai gerai išsilaiko, bei gaminamas maistas neprisvyla. Kaina jų aukštesnė, nei iš aliuminio.

Puodo atidarymo ir uždarymo mechanizmas. Viena iš svarbiausių puodo detalių – garo išleidimo vožtuvas. Kuomet artėja maisto gaminimo pabaiga, vožtuvas sumažina viduje esantį spaudimą, kad atidarant dangtį garai staigiai nepradėtų veržtis ar net ,,išplėštų‘‘ dangtį į viršų. Taip pat nusideginimo riziką sumažina, kuomet garai išleidžiami į šonus, o ne į viršų. Kai kurie gamintojai, gali pasiūlyti apsauginę funkciją, kuri neleidžia atidaryti puodo iki kol nesumažėja viduje esanti temperatūra iki saugios.

Sandarumo užtikrinimas. Greitpuodžio sandarinimo žiedai gali būti gaminami iš silikono arba gumos. Silikoninis šiek tiek pranašesnis, nes ilgiau išsilaiko, neturi nemalonaus kvapo.

Papildomos funkcijos. Galite įsigyti multifunkcinį įrenginį, kuris gali pasiūlyti automatines maisto gaminimo programas. Pvz.: Ryžiai, košė, sriuba, ankštiniai / mėsa ant kaulų, kepimas, mėsa / paukštis, žuvis. Galima maisto pašildymo funkcija, paruošto maisto temperatūros palaikymas ir kitos panašios funkcijos. Tokio puodo kaina gali būti tokia pati kaip ir paprasto greitpuodžio, tad verta įsivertinti, galbūt šios papildomos puodo galimybės jums dar labiau palengvintų maisto ruošimo procesą.

Kaip pasirinkti tinkamiausią variantą?

Prieš įsigyjant puodą svarbu nuspręsti, koks puodo tūris jums ar jūsų šeimai būtų patogiausias gaminimui. Apgalvokite kiek maisto įprastai ruošiate, kokio dydžio šeimai ir pagal tai pasirinkite puodo tūrį. Ne visus greitpuodžius galima plauti indaplovėje, tad jeigu jums svarbus šis kriterijus, verta pasidomėti ir tai. Taip pat svarbu išsirinkti kokio tipo puodo jums reikia ar norisi: mechaninio ar elektrinio. Kokie jų skirtumai?

Mechaninis. Tai įprastas puodas pastatomas ant viryklės. Tokiame greitpuodyje būna įrengtas papildomas garo padavimo indikatorius, dangčio užblokavimo sistema ir garo reguliavimo vožtuvas, kuris svarbus ruošiant skirtingus patiekalus.

Elektrinis. Šis greitpuodis labiau modernizuotas ir maisto ruošimo procesas automatizuotas. Greitpuodyje pateikti maisto gaminimo šablonai. Jums tereikia pasirinkti norimą patiekalą iš meniu ir įjungti greitpuodį veikti. Temperatūra, gaminimo laikas nustatomas automatiškai. Kai kurie gamintojai netgi gali pasiūlyti puodą su dvejomis talpomis, tai reiškia, kad vienu metu galite gaminti du patiekalus. Elektrinis greitpuodis, taip gali pasiūlyti: maisto šildymo, temperatūros užlaikymo, maisto gaminimo garuose funkcijas.

Paverskite maisto gaminimą dar didesniu malonumu, gaminant su greitpuodžiu. Juos įsigyti galite čia ->>>