Prekių katalogas

Kaip išsirinkti elektrinę krosnelę?

Nesvarbu ar gyvenate vienas, ar turite šeimą, bet kuriuo atveju maisto gaminimas yra neišvengiamas. O maistą pagaminti greitai ir patogiai dažnai prireikia tam tikros technikos. Elektrinės krosnelės – vienas populiariausių pasirinkimų ne tik maisto šildymui, tačiau ir gaminimui. Tai tarsi du prietaisai viename, kurie maisto gaminimą paverčia paprastesne ir greitesne veikla. Elektrinė krosnelė daugiafunkcinis prietaisas kurio pagalba ne tik iškepsite, pašildysite maistą, tačiau galėsite ir troškinti, atšildyti, kepti įvairius patiekalus ir net desertus. Elektrinės krosnelės savo funkcionalumu primena orkaites, tačiau yra kur kas kompaktiškesnės ir idealiai tinka nedidelei virtuvei ar kaip laikinas sprendimas vietoje orkaitės. Elektrinių krosnelių pasirinkimas iš tiesų platus, jos skiriasi pagal savo tipą, dydį bei įvairias programas. Kad pasirinkimas būtų kur kas paprastesnis pateiksime patarimus kaip išsirinkti ir į ką atkreipti dėmesį renkantis šias krosneles.

Elektrinių krosnelių tipai

Renkantis elektrines krosneles verta atkreipti dėmesį į jų tipą. Jos paprastai skirstomos į: konvekcinės ir hologeninės – cikloninės krosnelės. Kiekviena iš jų skiriasi savo veikimo principu.

Konvekcinė krosnelė

Konvekcinės krosnelės veikia itin paprastu principu. Jų viduje yra sumontuotas vienas arba du ventiliatoriai, o viršuje kaitinimo elementas, kuris įjungus krosnelę pradeda kaisti. Tokiu atveju ventiliatorius tolygiai paskirsto temperatūrą visoje krosnelėje. Todėl tai leidžia išsikepti įvairius patiekalus tolygiai, nesibaiminant, kad patiekalas prisvils, ar viena pusė kais labiau nei kita. Konvekcinio tipo krosnelėje puikiai iškepsite įvairius mėsos patiekalus, taip pat atšildysite įvairius šaldytus gaminius.

Halogeninė – cikloninė krosnelė

Halogeninė – cikloninė krosnelė veikia ryškia halogenine šviesa, kuri ventiliatorių pagalba yra paskleidžiama orkaitėje. Tokio tipo krosnelėje maistas iškepa net 3 kartus greičiau nei įprastoje orkaitėje. Šioje krosnelėje puikiai tinka grilinti bei gruzdinti įvairius mėgstamus patiekalus.

Į ką atsižvelgti renkantis elektrinę kepimo krosnelę?

Elektrinės krosnelės itin mėgstamos dėl savo kompaktiško dydžio bei galimybės mėgautis maistu tarsi ruoštu orkaitėje. Kadangi čia maistas gaminamas be riebalų, jis laikomas sveikesniu. Prieš renkantis elektrinę krosnelę taip pat aktualu atkreipti dėmesį į šiuos aspektus:

Savaiminio išsivalymo funkcija

Viena svarbiausių funkcijų, kuri užtikrina nepriekaištingą krosnelės švarą be jokio vargo. Šios krosnelės yra vadinamos pirolitinėmis, ir jose maisto likučiai sudeginami 5000C temperatūroje, po to pelenus tereikia tik išsiurbti. Išmaniosios krosnelės pačios informuoja apie būtiną valymą, tad jums reikės tik paspausti mygtuką, o visas darbas bus atliktas už jus.

Kepimo krosnelės laikmatis

Taip pat aktuali funkcija kuri užtikrins kur kas patogesnį ir sklandesnį patiekalų gaminimą. Laikmačio funkcija leidžia nustatyti kiek krosnelė veiks, o po pasibaigusio laiko automatiškai išsijungia. Ši funkcija neleis perkepti maisto, o užtikrins, kad jis keps tiek kiek reikia. Elektrinių krosnelių laikmačių trukmė svyruoja nuo keliolikos minučių iki 2 valandų, tad suteiks galimybę ne tik užstatyti laikmatį maisto pašildymui, bet ir iškepimui ar troškinimui. Laikmatį galite nustatyti savarankiškai.

Krosnelės dydis

Nors visos krosnelės yra itin kompaktiškos ir neužima tiek daug vietos kiek elektrinės orkaitės, tačiau vis tiek skiriasi savo dydžiu. Renkantis krosnelės dydį atkreipkite dėmesį kaip dažnai gaminate, kokio dydžio yra jūsų šeima, o galbūt gyvenate vienas. Įprastai krosnelės būna nuo 20 iki 40 litrų talpos. Jeigu gyvenate vienas ar ruošiate nedidelį kiekį maisto, neverta išlaidauti ir rinktis didelės bei galingos krosnelės, Jums tikrai užteks ir optimalaus dydžio vidutinės krosnelės kuri taip pat atliks visas funkcijas.

Mėgaukitės mėgstamais patiekalais greitai ir patogiai. Išsirinkti elektrinę krosnelę galite čia -->