Prekių katalogas

Jogurto gaminimo aparatai – tikriems jogurto mėgėjams

Jogurtas vienas skaniausių desertų tiek suaugusiems tiek mažiesiems. Ir nors parduotuvių lentynose jogurtų pasirinkimas itin gausus, visgi niekas neatstos namuose gamintų desertų. O jogurtas ne išimtis, jį galite ne tik nusipirkti, bet ir nesunkiai pasigaminti namuose. Ir tam tikrai nereikės daug laiko, ar žinių, užteks tik jogurto gaminimo aparato kuris viską padarys už jus. Su jogurto gaminimo aparatu jogurtą namuose pasigaminsite ne tik greitai, tačiau ir skaniai, o svarbiausia – sveikai, patys galėsite pasirinkti mėgstamus ingredientus ir skonius.

Jogurto gaminimo aparatas ir jo veikimas

Jeigu netenka dažnai sukiotis virtuvėje, ne bėda, jogurto gamyba tikrai nereikalauja itin daug žinių. O beveik visą darbą už jus atlieka gaminimo aparatas. Jogurto gaminimo aparate sumontuotas specialus kompresorius, kuris ir atlieka visą darbą. Aparate yra specialūs indai į kuriuos supylus jogurto masę jis yra pradedamas gaminti, kaip paruošti masę jogurto gamybai papasakosime vėliau, o dabar išsiaiškinkime kaip jis veikia.

Jogurto gaminimo aparatai yra pažangūs ir modernūs, daugelyje jų sumontuoti LCD ekranai su skaitmeniniu valdymu, kuris užtikrina patogų ir sklandų valdymą. Įdėję jogurto indelius pasirenkate specialią programą, paruošimo valandas ir temperatūrą. Viskas, jogurto ruošimas yra pradedamas. Kiek laiko trunka pagaminti jogurtą priklauso nuo Jūsų, galima jogurtu mėgautis jau po kelių valandų, o kai kada prireikia net ir 12 valandų, tai priklauso nuo pasirinktos gamybos ir norimo skonio.

Jogurto gaminimo aparatai turi specialius indus į kuriuos supilama paruošta masė, dažniausiai aparatuose būna nuo 6 iki 8 specialių indų maždaug 180 - 200ml talpos, 1 jogurto porcijai. Tad įsigyjant jogurto aparatą jums tikrai nereikės rūpintis papildomais indeliais ar kitais priedais.

Jogurto gaminimo aparatuose yra ir specialūs laikmačiai, veikimui iki 12- 14 valandų, su automatinių išsijungimu, todėl Jums nereikės rūpintis aparato išjungimu ar jo tikrinimu. Jums beliks pasirinkti jogurto gaminimo laiką, o norint galėsite jį sutrumpinti ir visada patikrinti kiek laiko dar liko.

Kaip pasigaminti naminį jogurtą su jogurto gaminimo aparatu?

Jogurtas yra ne tik skanus desertas, užkandis, tačiau ir labai naudingas virškinimo sistemai. Deja, tačiau parduotuvių lentynose daugelyje esančių jogurtų sudėtyje galime aptikti daug cukrų, bei kitų sintetinių medžiagų ir nors tokie jogurtai gal ir bus skanūs, tačiau tikrai nebus naudingi mūsų sveikatai. Todėl namuose gaminti jogurtai ne tik sveikesnė alternatyva pirktiniams jogurtams, tačiau namuose Jūs galite pasigaminti įvairiausių skonių, o jogurtą pagardinti sveikais priedais.

Štai keletas patarimų kaip pasigaminti skanų ir sveiką jogurtą naudojantis jogurto gaminimo aparatu.

  1. Visų pirma Jums reikės pasiruošti pieną, geriausia naudoti nenugriebtą, liesesnį pieną – 2%, 1.5% riebumo. Kiek reikės pieno priklauso nuo Jūsų aparato, instrukcijose rasite parašytą tikslų kiekį, tiek pieno ir naudokite. Nurodytą pieno kiekį pakaitinkite ant viryklės, tačiau neleiskite jam užvirti, pieno temperatūra turėtų siekti apie 80 laipsnių. Kaitinkite apie 10 – 15 minučių, į pieną galite įpilti pasirinktą kiekį cukraus, pagal skonį.
  2. Pakaitinę pieną labai svarbu jį atvėsinti iki maždaug 50 laipsnių temperatūros ir tokį pieną suplakite arba sumaišykite su jogurto raugu, specialiomis jogurto bakterijomis. Tokį raugą rasite didesnėse parduotuvėse, arba specializuotuose maisto produktų parduotuvėse. Šis žingsnis yra labai svarbus, nes jogurto raugas turi pasiskirstyti visoje masėje.
  3. Jeigu norite išskirtinio skonio, pasirinktų priedų – juos pats laikas sudėti dabar. Žinoma, pasirinktus priedus galite sudėti ir baigus jogurto gamybą.
  4. Paruoštą jogurto masę sudėkite į specialius aparato indelius, masę užpildykite tolygiai ir indelius sudėkite į tam skirtas angas.
  5. Sudėjus indelius nustatykite pasirinktą programą, visas programas rasite instrukcijoje, todėl kokią programą pasirinkti priklauso nuo naudoto pieno bei kitų aspektų. Dažniausiai jogurto gamyba trunka 9 – 12 valandų, tačiau norint mažiau stipresnio skonio galite jį skanauti kur kas greičiau.
  6. Baigtą gaminti jogurtą ištraukite iš aparato ir palaikykite šaldytuve bent 2 – 3 valandas, kad jis sustingtų ir sutvirtėtų. Galite jį pagardinti įvairias mėgstamais priedais ir skoniais. Skanaus!

Naminis, sveikas ir skanus jogurtas Jūsų namuose, išsirinkti jogurto gaminimo aparatus galite čia