Dešrainių gaminimo aparatas – nudžiuginkite šeimos narius

 

Šį prietaisą pamatę Feuchtwangerių šeimynėlė tikrai būtų nustebinti, nes jie tikrai nesitikėjo, kad jų sugalvotas patiekalas dabar gaminamas elektriniu prietaisu. Bet apie viską iš pradžių.

Dešrainių istorija

Viskas prasidėjo 1880 metais Sent Luise, Misūrio valstijoje Amerikoje. Būtent tada išeiviai iš Vokietijos Feuchtwangeriai pradėjo gatvėje pardavinėti vokišką užkandį, skirtą paprastiems darbininkams. Jie pakepino dviejų rūšių dešreles – Frankfurto ir Vienos – ir įdėjo jas į perpjautą bandelę su įvairiais priedais. Kodėl į bandelę? Paprastai dešrelės pardavinėjamos buvo dar seniau, tačiau karštos dešrelės degino rankas, buvo slidžios ir dažnai iš rankų krito ant žemės. Vienas iš būdų išvengti nudeginimų, buvo įdėti karštą dešrelę į bandelę. Taip gimė dešrainis.

Angliškai dešrainiai vadinami „hot dog“ – karštas šuo. Šį pavadinimą sugalvojo JAV laikraštininkai, besišaipydami iš dar nuo 13 amžiaus visoje Europoje žinomų Frankfurto ir Vienos dešrelių. Jie įtarė, kad tose dešrelėse naudojama ir šuns mėsa. Tiesa, 19 amžiuje Europoje ir Amerikoje valgyti šunis nebuvo labai didelė nuodėmė, tad kai kurios laikraštininkų „fantazijos“ nebuvo visiškai laužtos iš piršto.
Amerikoje šis patiekalas palaipsniui prigijo kaip darbininkų klasės maistas, užkandis parduodamas tiesiog gatvėje. Jį tobulino visi, kas tik netingėjo – dešrelę pagardindavo lydytu sūriu, daržovėmis, įvairiais padažais. Taip dešrainis tapo populiarus visame pasaulyje.

Reiktų paminėti dar vieną dešrainių rūšį – čekiškas dešrainis. Čekai sugalvojo, kad dešrelę reikia įdėti ne į per šoną nupjautą bandelę, o į pailgos bandelės vidų. Tam jie naudojo metalinį strypą, kuriuo bandelės viduje padarydavo skylutę. Tada ten prileisdavo padažo ir įkišdavo dešrainį. Tokie dešrainiai neturėjo priedų, tačiau buvo greitai ir lengvai padaromi.

Dabar čekiškus dešrainius dažnai galima sutikti degalinėse. Juos patogu valgyti automobilyje, nors vairuojant to daryti nerekomenduojama.

Dešrainių gamyba namuose

Dešrainį pasigaminti namuose yra labai nesudėtinga. Reikia pailgų pieniškų dešrelių ir pailgų bandelių. Dešreles reikia pakepinti ant keptuvės ar grilyje, tada perpjauti bandelę ir pripilti padažo. Gali būti majonezinis, pomidorų, česnakinis, garstyčių, rusvas mėsos padažas ir t.t. Tada įdėti dešrelę ir įdėti tam tikrų pagardų, jei patinka. Tai gali būti smulkiai pjaustytas svogūnas, kopūstai, agurkas, paprika. Tada dar šiek tiek padažo ir į sveikatą.

Svarbu, kad bandelė būtų šilta. Tam pakaks pusės minutės mikrobangų krosnelėje.

Dešrainiai yra labai populiarus patiekalas tarp vaikų. Jiems tokios dešrelės visada patinka. Bet vaikai patys aprašyto dešrainio pasidaryti nelabai gali. Dėl šios priežasties ir buvo išrastas dešrainių gamybos aparatas. Tai tobulas prietaisas vaikiškame vakarėlyje.

Dešrainių gamybos aparatas

Dešrainių gamybos aparatas yra elektrinis prietaisas, skirtas gaminti šį populiarų patiekalą čekišku būdu. Viskas, ko reikia, kalno bandelių su nupjautu galu ir dešrelių. Dešreles reikia sudėti į specialią talpą stačias. Ji sukasi ir kaitina dešreles iki 100 laipsnių. Ant nerūdijančio plieno korpuso yra sumontuoti du strypai su šildymo elementu. Ant jų užmautos dvi bandelės pašyla per keletą minučių. Viskas, ko reikia – padažas ir maistinės žnyplės. Ištraukiate dešrelę, įdedate ją į bandelės vidų ir mėgaukitės dešrainiu į sveikatą. Tai puikus vakarėlio prietaisas. Elektros energijos sunaudoja nedaug, be to jame galima virti ir kukurūzų burbuoles, kurias, pasirodo, vaikai irgi labai mėgsta. Liks tik patepti sviestu ir apibarstyti druska.

Toks prietaisas nesunkiai valomas, nes yra pagamintas iš nerūdijančio plieno. Tai idealus būdas pramogauti su šeima ar vakarėlio svečiais. Tiesa, jis nepigus, tačiau bus naudingas ne vienerius metus. Juk ne kas dieną dešrainiais maitintis...

Išsirinkti dešrainių gaminimo aparatą galite čia ->>>